DRUŠTVO ZA DRUŽINSKO SVETOVANJE IN TERAPIJO, SVETOVALNICA JOZEFINE

PARTIZANSKA C. 5
9250 GORNJA RADGONA
02/564-81-85
svetovalnicajozefine@gmail.com

Aktualno '

☺ POČITNIŠKI PROGRAM »PETER PAN«


Zimske delavnice:

22.2.2010 – IZDELAJMO SI LUTKO (izdelava preproste lutke iz papirja)
24.2.2010 – NARIŠI SVOJO KNJIGO (otroci po kratki ...

Smo tudi na spletu...

S pomočjo LRF za Pomurje in sicer v okviru projekta RSNOP smo uspeli pozicionirati našo predstavitev tudi na svetovnem spletu.

1. SVETOVANJE ALI DRUŽINSKA TERAPIJA


DRUŽINSKO SVETOVANJE
● Svetovanje staršem pri vzgoji otrok
● Svetovanje otrokom in mladostnikom
● Družinska terapija

PARTNERSKO SVETOVANJE


SPECIALIZIRANA OBRAVNAVA NASILJA V DRUŽINI

● Svetovanje žrtvam nasilja
● Svetovanje storilcem nasilja

TELEFONSKO (ANONIMNO) SVETOVANJE

Pogoj za izvedbo svetovalne pomoči ali terapije je motiviranost posameznika ali družinskih članov za uresničevanje potrebnih sprememb v svojih vlogah ter aktivno sodelovanje pri soustvarjanju možnih rešitev.
Termini svetovanja ali terapije se lahko določajo tudi izven poslovnega časa društva.


2. PROGRAM »KOBACAJČKI« (Program za podporo mladim staršem)


Postati starš v današnji sodobni družbi precejšen izziv. Za prevzem starševske skrbi nas nihče ne pouči. V prvem letu otrokovega življenja se številni starši znajdejo v negotovosti kako reagirati ob novi, neznani situaciji.

Podporna skupina Kobacajčki skrbi, da boste čim lepše in kvalitetnejše preživeli čaroben čas v prvem obdobju razvoja vašega malčka. Zajema druženje in skupinska srečanja mladih mamic kot tudi nosečnic, katere zanimajo konkretne izkušnje že postanih mamic. Poudarek je na izmenjavi izkušenj, podpori v negotovosti in rizičnih situacijah, pomoči pri izvajanju starševske skrbi, razbremenitvi, predvsem pa skrbi zase.

Udeleženke lahko pridejo z malčki ali brez. Srečanja potekajo 2 x mesečno – vsak drugi in četrti četrtek v mesecu med 10.00 in 11.30 uro v prostorih Svetovalnice Jozefine.

Maksimalno število oseb je 10 – prijave se sprejemajo do zapolnitve mest.


3. PROGRAM »VZGOJA IN STARŠEVSTVO«


Društvo izvaja predavanja za starše in delavnice. V sodelovanju z Zdravstvenim domom Gornja Radgona potekajo predavanja bodočim staršem v okviru njihovega programa Materinske šole.


4. DELAVNICE »PETER PAN« (Počitniški program)


Program je namenjen osnovnošolskim otrokom kot tudi ostalim malčkom v času šolskih počitnic. Delavnic se lahko udeležijo otroci sami ali v spremstvu staršev, bratov, sester, babic, dedkov kot tudi tet in stricev…

Termini delavnic so objavljeni pod rubriko aktualno!
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se